۱۳۹۰ آبان ۱۶, دوشنبه
نکته ای درباره اقتصاد برنج
مصاحبه ای از استادی از هاروارد به نام پیتر تیمرز می خوانم که متخصص امنیت غذایی است. دو مطلب جالب درباره اقتصاد برنج می گوید. یکی اینکه برنج با بسیاری از محصولات دیگر کشاورزی از این جهت متفاوت است که قابل ذخیره سازی است (گوجه و بادمجان مثلا چنین خاصیتی را ندارند). قابلیت ذخیره سازی به این جهت مهم است که پای سفته بازان را به بازار باز می کند. نکته دوم اینکه، در حالیکه یک سوم و حتی نیمی از محصولاتی مانند گندم و ذرت از مرز کشورها عبور می کند و در کشورهای دیگر به فروش می رسد، تنها 5 درصد برنج تولیدی دنیا از مرزها عبور می کند. (البته اگر ایران و کشورهای خاور میانه را از این بازار حذف کنید درصد کمتری از مرزها عبور خواهد کرد. ایران یکی از بزرگترین وارد کنند گان برنج در دنیاست.)
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
۲ نظر:
شاید به این دلیل برنج کمتری از مرزها عبور میکنه که بزرگترین تولید کننده های برنج دنیا چین و هند هستند که خودشان استفاده کنند اصلی برنج هستند. تولید و مصرف در بقیه کشورهای دنیا در مقایسه با ایندو کشور اصلا قابل مقایسه نیست.
علیرضا خان
نکته تون کاملا درسته. هند و چین با فاصله بسیار بزرگترین تولید کننده ها و مصرف کننده های برنجند.
ارسال یک نظر